Rencon d.o.o.

Rencon - Road Engineering and Consulting

Tvrtka Rencon osnovana je 1990. godine a s radom je praktično počela 1995. god. Registrirana je za projektiranje, izvođenje i nadzor u građevinarstvu.
Rencon d.o.o. je tvrtka u privatnom vlasništvu (Josip Bošnjak 76%, Denis Šimenić 14% i Tomislav Marukić 10%) smještena u vlastitom poslovnom prostoru površine 400 m2 na adresi Vijenac Ivana Mažuranića 8 u Osijeku. Trenutačno ima 18 zaposlenih - 14 diplomiranih inženjera građevinarstva, 1 inženjer građevinarstva, 1 prometni inženjer i 2 administrativna djelatnika. Deset zaposlenika su ovlašteni inženjeri upisani u imenik hrvatske komore inženjera u graditeljstvu. Primarna djelatnost tvrtke Rencon je projektiranje cesta i izrada prometnih rješenja.

Osim visoko obrazovanih inženjera tvrtka raspolaže visoko kvalitetnom tehnologijom za projektiranje koja je u skladu s najvišim standardima. Tvrtka je također certificirana u sustavu upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001. Rencon posjeduje moderne tehnološke resurse, računalni hardver – radne stanice s višemonitorskim načinom rada, servere, plotere i printere koji su vrhunac tehnologije ovog trenutka u Svijetu. Softver je, međutim, najvažnija komponenta u razvoju tvrtke u zadnjih 15 godina. Danas posjedujemo respektabilan broj licenci specijaliziranih svjetski poznatih inženjerskih aplikacija. Inženjeri u Renconu koriste AutoCAD Civil 3D kao primarni softver u projektiranju cesta što predstavlja jezgru sveukupnih djelatnosti tvrtke. Također postoje razne druge aplikacije koje se koriste kao pomoćne u specifičnim zadacima tijekom procesa projektiranja kao što su CGS Civil 3D Extensions, Savoy Autotrack, 3Ds MAX Design i druge.

U novije vrijeme tvrtka je uvela projektiranje mostova kao novu granu djelatnosti. Zahtjevi investitora i ujedinjavanje građevinskog tržišta u Hrvatskoj dovelo je do potrebe za ovom vrstom projekata. Rencon je prepoznao tu potrebu i ispunio potrebne zahtjeve kako bi uklopio projektiranje mostova u svoju radnu okolinu. Koristeći Sofistik – programski paket za projektiranje mostova – inženjeri u Renconu uključeni su u projektiranje još kompleksnijih građevina. Modernizacija projektiranja i tehnološki uzlet utjecali su na svijest inženjera i projektanata ka potpunijoj analizi i planiranju okoliša. Komunikacija između urbanista, inženjera i okoliša najbolje se postiže kroz vizualnu, trodimenzionalnu projekciju kako će se objekti uklopiti u prirodnu okolinu.

Tehnološka sposobnost tvrtke Rencon omogućava nam da stvorimo 3D vizualizacije i animacije projektiranih građevina kao što su ceste i mostovi, da bi se utvrdila opravdanost njihove izgradnje, te bolje prikazala njihova sveza u stvarnom okruženju. Trajni napredak i razvoj našeg najvrednijeg resursa – ljudi – bio je i još uvijek jest primarni cilj tvrtke. Edukacija i tehnički razvoj naših inženjera provodi se na dva različita načina. Prvi je redovna edukacija kroz program Hrvatske komore građevinskih inženjera. Drugi je kroz specijalizirane seminare i simpozije kako bi stekli znanje i informacije o najnovijim postignućima u građevinarstvu.

Spoj znanja i tehnologije u tvrtki Rencon stvaraju vidljiv rezultat. Veliki broj različitih projekata kao što su rekonstrukcije državnih cesta, projekti županijskih i lokalnih cesta, biciklističkih staza, kružnih tokova, ulica i trgova. Visokoobrazovano profesionalno osoblje i moderna tehnologija, zajedno s brojnim referencama zahtjevnih i složenih projekata stvaraju optimizam za budućnost za daljnji razvoj i uspjeh.

 

____________________________
Direktor:                       
 mr.sc. Josip Bošnjak dipl.ing.građ. 

 

 

 


RenCon d.o.o.
za projektiranje i nadzor u građevinarstvu
Vijenac Ivana Mažuranića 8, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: (031) 201 830,
fax: (031) 201 840,
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
M.B. 3539008

&